torsdag 5 augusti 2010

Hoppas på ett ökat samarbete mellan NCHAS och SRCHA 2011!

Jag hoppas och tror att vi nästa år kommer få se många fler specialiserade tävlingar likt de SRCHA och NCHAS arrangerar i år. Ett perfekt upplägg där det enbart finns med cutting, cowhorse och herdwork. Möjligen skulle man få in en eller två roping och reining varje dag som ett avbrott men inte många fler klasser.

Lägga dessa tävlingar på bra och funktionella anläggningar som inte kostar skjortan att vara på. Dit korna kan transporteras en kortare sträcka för att hålla nere kostnaden. Givetvis använda rutinerade och bra domare från t ex Tyskland, Italien eller USA men också satsa på de svenska domare som finns. Dels för att hålla nere kostnaden men också för att ge den svenska domarkåren mer rutin. Vi behöver bättre svenska domare och det får vi inte genom att använda utländska domare hela tiden. Självklart ska vi ta hit duktiga utländska domare också men vi får inte glömma bort de vi har i Sverige.

Genom att arrangera tävlingar folk har råd att vara med på, som inte tar 4 dagar i anspråk för att rida 3 klasser, som inte alla ligger i juli kanske vi kan öka antalet tävlingsryttare inom ko-klasser och tidsgrenar. Förhoppningsvis ger det också de som redan håller på, bättre förutsättningar att utvecklas.

Kanske införa några olika ligor där man får tjäna in poäng över året med en stor final i slutet på säsongen. Dels för att skapa ett intresse att vara med från den första tävlingen men också för att få upp ögonen på tex sponsorer och media. En sponsor kommer helt plötsligt synas under en hel tävlingssäsong istället för under en enstaka tävling.

För att underlätta för tävlingsarrangören kan tex rutiner och tekniska hjälpmedel tas fram så att allt inte behöver uppfinnas på nytt vid varje ny tävling. Allt för att underlätta så vi kan få ihop fler, bättre och billigare tävlingar som inte kräver att arrangörerna ska jobba ihjäl sig.

Jag har inte glömt CRN, RHC eller någon av de andra större tävlingarna. De har sin givna plats i Westernsverige och har absolut sin tjusning. Det jag är ute efter är fler tävlingar som inte är i mastodont-klassen utan mindre, mer flexibla och högst specialinriktade tävlingar.

1 kommentar: