söndag 11 juli 2010

Dags att anmäla

Idag är sista dagen att anmäla till Borås-tävlingen den 19-20 juni. Tävlingen har en lite annorlunda klassordning mot vad det brukar vara. Cuttingen ligger sist efter några working cowhorse, några herd work och tom efter rookie cutting. Jag har inget emot det alls så länge det är bra djur till cuttingen. Det finns en anledning att tävlingsarrangörer lägger cuttingen före andra ko-klasser om det inte finns tillräckligt antal djur så det blir bra djur till cuttingen. Men SRCHA är säkert väl medvetna om detta och kommer få till en toppen-tävling, precis som förra året!

RHA-tävlingen på Axevalla den 11-13 juni är det också hög tid att anmäla sig till, sista dagen idag där med. Inga klasser är fulla än så passa på. På travet kommer det vara helt färska kor varje tävlingsdag. Underlaget förra året var toppen och de ser säkert till att det blir minst lika bra i år.

Lite synd att det kostar en del att vara med i en klass bara. RHA ligger lite bättre till med 450 kr per koklass men sedan tillkommer 150 kr för veterinär och en office charge på 100 kr (250 kr ej RHA medlem), totalt 700 kr för en klass och 1150 kr för två klasser. SRCHA tar det ett steg längre med 500 kr per cuttingklass plus 200 kr i cattlecharge per klass och 150 kr i veterinäravgift, totalt 850 kr för en klass och 1550 kr för två klasser. SRCHA har en riktigt bra tanke med att man kan värma upp på en cuttingmaskin men 200 kr för 5 minuter? Självklart kostar det att arrangera tävlingar men det är troligen inte många ryttare/hästägare som kan lägga ut kanske 4-5000 kr för två helger inkl startavgifter, boxplatser, resor mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar